News / Preview Public auction 42

Number of views: 1580

Vážení klienti, kolegové, přátelé!
Sálové aukce 42, jež se bude konat v sobotu a v neděli 29. a 30. března 2014, je již před dokončením. Od těchto dnů až do termínu aukce Vás budeme průběžně informovat o zajímavostech a největších "highlights" v aukční nabídce. V krátkých statích Vás seznámíme se zajímavými poštovně historickými kontexty vybraných známek, emisí a destinací. Nyní v obecné rovině s potěšením konstatujeme, že se v naší Sálové aukci 42 opět objeví kvalitní, často velmi vzácný a v tuzemsku dosud nenabízený filatelistický materiál zahraniční i domácí provenience. To vše v obvyklých cenových relacích, s jakými se naši klienti setkávali v minulých aukcích. V cenotvorbě zastáváme konzervativní přístup a do vyvolávacích cen nepromítáme některé růstové tržní trendy, ani pokles koruny, kteréžto faktory by mohly položky zdražovat. To vysvětlujeme našim dodavatelům a věříme, že tím potěšíme naše odběratele.
obr
 obr
 
obr
 obr
 
 obr 
obr  obr
 obr
Mimořádnou nabídku představují namátkou poštmistrovské vydání USA Millbury, či kompletní arch Rhode Island, silně obsazená Kanada včetně půleného New Foundlandu 1857, neobvyklé množství vzácných koloniálních vydání G.R.I, Mafia Island, nejvyšší librové hodnoty britských území v Africe, britské koloniální chybotisky, unikátní "AR" dopis Sierra Leone, vzácné známky a dopisy karibské oblasti, mauricijské přetiskové Viktorie, chybotisky klasického Peru apod. Samostatně je potřeba zmínit asijské regiony, kdy po loňské neopakovatelné nabídce japonské okupace v Malajsii jsme nyní z velké sbírky získali britská koloniální vydání pro malajské státy, včetně mnoha vzácných a nedostupných přetisků. Dále jistě zaujme např. raritní Irán Sc.2 *, staroindické státy, cejlonské "velké formáty", Singapur, "Volská hlava" Rumunsko Mi.2, silná nabídka Rakouska a rozprodej velkého exponátu Turecka s mnoha skvělými kusy. Ve výčtu je možno dlouho pokračovat, ale uveďme ještě, že ČSR I+II jsou silně zastoupeny emisí Hradčany, PČ 1919, ZT a dalšími zajímavými položkami. Více z připravované aukce zde.
Závěrem důležitá informace - některé vybrané položky, jako jakýsi průřez nadcházející aukce, budou nabídnuty v našem i-obchodě, jehož otevření plánujeme v polovině měsíce února.




Back to news