News / Interesting article in Hospodářské noviny

Number of views: 757

Interesting article about The Royal Philatelic Society London, The Czechoslovak Philatelic Society of Great Britain and exclusive lots from upcoming Public Auction 42 with poetic title "In the Kingdom of Stamps" brings prestigious newspaper Hospodářské noviny:

V království známek
Britští panovníci jsou vášnivými sběrateli známek a Královská filatelistická společnost vznikla jako klub anglických gentlemanů. Málokdo však ví, že v Londýně už více než 60 let působí také společnost, která se specializuje na česko-slovenské známkové unikáty.

Královská filatelistická společnost v Londýně (The Royal Philatelic Society London) je nejstarším a nejrespektovanějším spolkem svého druhu na světě. Jak se na Anglii sluší, má dlouhou nepřerušovanou historii. Její kořeny sahají až do roku 1869, kdy byla založena Filatelistická společnost v Londýně jako uzavřený klub anglických gentlemanů. Do té doby také spadají počátky systematického sbírání známek. "Je příznačné, že společnost vznikla právě v Anglii, v zemi, která dala světu v roce 1840 vůbec první známku," zdůrazňuje Richard Burda z brněnsko-pražské filatelistické firmy Burda Auction."

Complete article may be found online here.


  obr



Back to news