News / Ohlédnutí za sálovou aukcí

Number of views: 2150

obr

V sobotu dne 25. října 2008 proběhla v příjemném prostředí Konferenčního centra CITY v Praze historicky první sálová aukce naší firmy s možností přímé dražby přes internet v reálném čase. Tuto naprostou novinku jsme představovali naší sběratelské veřejnosti s jistou dávkou obav. Zda se internetové linky nezahltí, zda nezklame technika, zda bude dobře fungovat náš originální firemní software, zda nevypadne elektřina...

Vše proběhlo, jak má! Aukce se zúčastnilo asi 50 zájemců osobně, do dražby přes internet se přihlásilo asi 100 zájemců. Během aukce bylo přes internet stále připojeno 30-40 zájemců.

S průběhem naší první sálové aukce jsme spokojeni. Děkujeme všem účastníkům - přímým i přes internet!

Pro příští kombinovanou sálovou aukci připravujeme řadu vylepšení!


obr
Prezentace na sálovou aukci a prohlídky aukčních položek.
obrTechnická podpora. Sálová aukce je zajišťována serverem, dvěma osobními počítači, dvěma notebooky zapojenými v lokální síti, monitory, projektorem a tiskárnou. Vše přes internet spojeno s firemním serverem v pražské servrovně.
obrZahájení aukce v 9:00 hodin. Uvítací slovo Richarda Burdy před zahájením aukce. Účastníci aukce přes internet jsou upozorněni změnou obrazu se strohým příkazem "Připrav se!".
obrAukce běží! Dražby položek se zúčastňují dražitelé v sále i dražitelé na internetu.
obrVšechny kroky v sálové aukci jsou plně automatizované, ale bez klasického kladívka to stále nejde...


Back to news