Public Acution 49 / Revenue Stamps

warning
This auction is archived, you cannot bid or buy items from this auction!
info
Online auction 75 is currently running, you can find items like this there and bid on them!
View type:view_columnview_stream
179227 - 1944 PROTECTORATE BOHEMIA-MORAVIA/ FREIGHT LETTER FOR RAILRO
+1
Jakost
1944 PROTECTORATE BOHEMIA-MORAVIA/ FREIGHT LETTER FOR RAILROAD Carriage note, service postmark NERATOWITZ 5.X.44, arrival postmark JAROMIERSCHITZ 17.X.44, off. data and red label WIRTSCHAFT, interesting
Starting price: CZK
U:A4
182171 - 1994 SLOVAKIA  alternate register card with mounted Kupónov
+1
Jakost
1994 SLOVAKIA alternate register card with mounted Kupónovou stmp 1000SKK, skartované děrovačkou
Starting price: CZK
U:A5
181603 - 1867-1940 [COLLECTIONS]  AUSTRIA-HUNGARY / AUSTRIA  selectio
+1
Jakost
1867-1940 [COLLECTIONS] AUSTRIA-HUNGARY / AUSTRIA selection scattered revenues various issues, contains also also better zlatkové values as 12Fl 1883; 2x 15Fl 1888, 10Fl and 6Fl 1870 etc..; higher catalogue
Starting price: CZK
U:K
181443 - 1943-44 [COLLECTIONS]  SLOVAKIA  selection of 23 pcs of docu
+2
Jakost
1943-44 [COLLECTIONS] SLOVAKIA selection of 23 pcs of documents with Slovak (20 pcs of) and Hungarian (3 pcs of) revenues, Slovak various values from 10h after/around 5 Koruna; good condition
Starting price: CZK
U:O4

Public Acution 49 / Revenue Stamps - Information

Fiskální ceniny - kolkové známky a signety

Fiskální filatelie zahrnuje kolky, kolkové známky, kolkové signety, známky daňové, dávkové, poplatkové - mj. příspěvkové, propagační, příležitostné, místní neboli městské poplatkové známky, bolety a další.

Signety jsou kolky tištěné přímo na listiny, oznamovací kolky, dále kolky na vlasové pudry, líčidla a škrob

Kolková známka je cenina, potvrzující zaplacení správního či soudního poplatku nebo daně. Kolky jsou buď známky k vylepení na dokumenty, nebo tištěné přímo na papír dokumentu. Kolky se vylepují na směnky, šeky, dlužní úpisy (promesa), kupní a jiné smlouvy. Do této kategorie patří také dávkové známky, kalendářní a novinové kolky, bankovkové kolky a kolky na hrací karty.

Cenné papíry obsahují kolky z tržeb z cenných papírů a kolkované cenné papíry.

Průkazky a legitimace obsahují rybářské a honební lístky, dobytčí pasy, osobní průkazy.

Kolky vojenské hranice

Kontrolní a uzavírací známky na mlýnské výrobky, cukr, kypřící prášek do pečiva, cigaretové kolky, kolky potvrzující daň ze šumivého vína v lahvích, daň ze zápalek, umělých sladidel, výbušných látek a uzavírací známky tabákových výrobků.

Zvláštní známky obsahují oznamovací kolky, statistické známky, daň z masa, daň z piva v sudech, tabákových náhražek, známky desátkové daně, známky pro platbu školného, soudní doruční známky, městské kolky, národní kolky, daňové stvrzenky, juxty a bolety, známky Slovakotur, známky potravní daně, kolky na poštovních průvodkách a statistických ohláškách, kolky na rozhlasových koncesích, známky k hracím automatům, dálniční kupony, veterinární poplatkové známky, pojišťovací známky a známky kuponové privatizace.

Jiné známky obsahují známky Červeného kříže, Sokolské známky, členské příspěvkové a jiné známky, známky městské hromadné dopravy, reklamní známky, místopisné známky, výstavní a příležitostné, charitativní, propagandistické, vlastenecké a národopisné, známky léčebného fondu, známky rozhlasového poplatku, železniční známky a známky ostatní dopravy, dopisní zálepky, pečetky atd.