Archive / Articles / Investiční filatelie

28.04.2022   Author: Burda Auction; Number of views: 1750

Jako přední filatelistický aukční dům nabízíme expertní poradenství v oblasti investic ve filatelii. Pečlivě sledujeme současné i dlouhodobé trendy na globálním filatelistickém trhu a při výběru vzácných známek do portfolií našich klientů klademe důraz především na jejich pravost, kvalitu, vzácnost a původ.  


Situace na globálních trzích je dlouhodobě ve znamení nejistoty a rostoucí volatility, kolísání hlavních akciových indexů, obav z inflace a reakce centrálních bank na ni; to vše v kontextu eskalující geopolitické situace. „Dobré" známky, tedy ty vzácné, prestižní nebo tradičně „drahé" mají v portfoliích své místo jako „pojistka" pro případ krajně nepříznivých scénářů, jako jsou hluboké finanční krize nebo geopolitické krize včetně válek. Právě během nich dokážou tato „safe haven aktiva" kompenzovat ztráty jiných typů investic. Investování do známek dobře funguje ve střednědobém a dlouhodobém horizontu, spíše méně vhodné je jako forma zajištění proti krátkodobým inflačním výkyvům.

V sekci VIP Prodej naleznete aktuální nabídku zajímavých investičních položek.


Příklad realizovaného investičního portfolia v hodnotě 600.000 Kč, které zahrnuje nepoužitou první známku světa Penny Black z roku 1840, koloniální specialitu Grenady a velmi vzácnou položku Československa z období první republiky.


      obr
  obr
  
            
VELKÁ BRITÁNIE 1840, PENNY BLACK černá, vzácná tisková deska 1a, písmena D-L. Neupotřebený kus s velkou částí původního lepu s bezvadným plným střihem (Katalog Stanley Gibbons č.2). Tento nepoužitý exemplář první známky světa je v mimořádné kvalitě a je velmi vzácný. Známka je opatřena certifikátem pravosti znalce Davida Brandona. Katalogová cena dle Stanley Gibbons 2022: £18.500. Jedná se o významnou klasickou raritu.  

  obr
 obr
     
ČESKOSLOVENSKO 1919, Spěšná Trojúhelník 2h hnědočervená se čtyřmi přetištěnými a jedním nepřetištěným kupónem s přetiskem POŠTA ČESKOSLOVENSKÁ 1919. Známka s kupóny je v mimořádně pěkné kvalitě s původním lepem bez nálepky a je opatřena certifikátem pravosti znalce Svazu českých filatelistů Marka Vrby. Velmi vzácný celek s minimálním výskytem na trhu.

      obr
   obr
           
GRENADA 1950, Jiří VI. 2 1/2P modrá se vzácnou perforací 12½ : 13½ (katalog Stanley Gibbons157a). Známka je v mimořádně pěkné kvalitě s lehkou stopou po nálepce a je opatřena certifikátem pravosti The British Philatelic Association London. Katalogová cena dle Stanley Gibbons 2022: £11.000. Významná koloniální specialita.


Author: Burda Auction (28.04.2022)